Marsepein bloemen maken

Voor het versieren van je taart of cupcakes is het erg leuk om van marsepein bloemen te maken.

Marsepein kiezen

Er zijn heel veel verschillende kleuren en kwaliteit van marsepein te koop, let erop dat je een marsepein neemt welke je mooi dun kunt uitrollen zodat je van het marsepein bloemen maken kunt.

Marsepein bloemen makenEr zijn diverse uitstekers te koop waarmee je direct mooie bloemblaadjes kunt uitsteken, laat deze even drogen en eventueel een beetje verstevigen door wat tylose door het marsepein te kneden voordat je het uitrolt. Zoals alle knutselaars weten die aan een bloem beginnen: de blaadjes zijn fragiel en moeten ondersteund worden!

Bloemetjes vormen

Nadat je alle blaadjes hebt kun je van het marsepein bloemen maken. Vorm ze naar eigen idee samen tot een mooie bloemen knop, werk eventueel mooi af met een groen blaadje of klein steeltje. Natuurlijk kun je ook zelf van marsepein bloemen maken door zelf van een stukje marsepein blaadjes te kneden en te vormen.

Wat ook erg mooi is om veel verschillende bloemetjes van verschillende kleuren te gebruiken als decoratie op je taart, als een soort weelderig boeket! Om van marsepein bloemen te maken is dus erg makkelijk en ontzettend leuk als versiering en decoratie op je zelfgemaakte taart of cupcakes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.