Marsepein figuren maken

Taart en cupcake decoratie

Zowel in de supermarkt als in diverse andere winkels zijn er meerdere soorten marsepein te koop. Marsepein is te koop in heel veel verschillende kleuren, hierdoor is het mede erg geschikt om van het marsepein figuren te maken.

Mocht je gewenste kleur niet te krijgen zijn, dan kun je een blank stuk marsepein kopen en hier met een speciale voedsel kleurstof de gewenste kleur in kneden. Let op, gebruik maar weinig kleurstof, breng een druppel aan en kneed eerst door, de kleurstof is erg geconcentreerd!

Boetseren

Een leuke geboetseerde figuur kan je zelfgemaakte taart of cupcakes helemaal afmaken. Op internet zijn er veel voorbeelden te vinden die je na kunt maken, laat je fantasie gaan. Kies in het begin niet een te moeilijk figuur, zo kun je simpel beginnen en goed letten op de details. Stefanie raadt zelfs aan om te starten met bollen, vierkantjes en piramides!

Voor het aanbrengen van kleine details als ogen, vingers enzovoort kun je gebruik maken van daarvoor voorbestemde modeling tools. Hiermee kun je heel secuur dingen aanbrengen op je figuurtje of kleine aanpassingen maken. Wil je grotere marsepein figuren maken dan is het handig om een beetje tylose door je marsepein te kneden, hierdoor wordt je figuur steviger. Leef je uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.