Makkelijke marsepein roosjes
Veel mensen die beginnen met het decoreren van taarten of cupcakes vragen zich af hoe je zelf van die mooie marsepein roosjes kunt maken. Goed nieuws: het ziet er ingewikkeld uit, maar dat valt allemaal best mee.
De basis van je roosjes
Om marsepein roosjes te maken moet je eerst de basis van het roosje maken. Dit doe je door van een stukje marsepein een balletje te draaien en hier vervolgens een kegeltje van te maken. Dit wordt het hart van je roosje, hieromheen komen de blaadjes.
De blaadjes van je marsepein roosjes
Rol van marsepein balletjes die allemaal ongeveer even groot zijn. Maak elk balletje plat. Om hiervan marsepein roosjes te maken plaats je deze als blaadjes om het eerder gemaakte kegeltje. Door de blaadjes een klein beetje over elkaar te leggen ontstaat een mooi natuurlijk effect. Ga net zolang door totdat je de roos groot genoeg vindt.
De afwerking van je roosjes
Om nog mooiere marsepein roosjes te maken knijp je voorzichtig in de basis van de roos. Hierdoor komen de blaadjes wat meer open te staan. Alles wat teveel is kun je nu van de onderkant afsnijden en je marsepein roos is klaar.