Marsepein taart maken

Beginnen

Een marsepein taart maken is niet lastig maar erg leuk om te doen, je basis is een biscuit taart. Biscuit is een luchtig gebak zodat het niet te zwaar is in combinatie met de marsepeinen laag die erover heen komt. Bak je biscuit aan hand van de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

appeltaart bakkenTaart vullen

Alleen bisscuitdeeg met marsepein is vrij saai, gebruik dus een lekkere vulling. Daarbij is marsepein beter over je biscuit te vormen als je je biscuit met iets hebt ingesmeerd. (bijvoorbeeld met botercreme of jam zodat je de marsepein erop kan plakken.)

Ook voor botercreme zijn er mixen te koop, hier kun je dan zelf nog een smaakje aan toevoegen als je dat lekker vindt. Snijd je biscuit doormidden en smeer je vulling op je onderste laag. Nadat je de bovenste laag erop gelegt hebt ga je de hele taart insmeren met een dun laagje jam of botercreme.

Afwerken

Rol je marsepein uit, en leg de plak voorzichtig over je taart heen. Vorm het met 2 handen mooi erom heen. Om je marsepein mooi te laten glimmen kun je er even met een nat kwastje overheen gaan. Wees creatief bij je eigen marsepein taart maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.