Zelf marsepein maken
Marsepein we kennen het vooral van de sinterklaastijd maar marsepein kun je ook gebruiken om er een taart mee te bekleden of leuke marsepein figuurtjes van te maken. Je kunt marsepein kant en klaar in de winkel kopen maar veel leuker is om het marsepein zelf te gaan maken.
Zelf marsepein maken zo doe je dat
Wat heb je allemaal nodig om zelf marsepein te maken?
- 250 gram gepelde amandelen
- 250 gram poedersuiker
- 1 eiwit
- enkele druppels citroensap
- 2 eetlepels water
- eventueel wat cacaopoeder of een kleurstof met een smaakje
Je begint met de gepelde amandelen fijn te malen dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine
Natuurlijk kan je ook een blender speciaal voor noten gebruiken!
Daarna meng je alles door elkaar de gemalen amandelen poedersuiker het eiwit water en enkele druppels citroensap. Als je het goed door elkaar gemengd hebt dan kun je nog kiezen om je marsepein een kleurtje te geven. Dit doe je door er een klein beetje cacaopoeder of wat kleurstof met een smaakje aan toe te voegen.
Als je dit toegevoegd heb krijgt je marsepein een mooi kleurtje. Rol het marsepein nu in vershoudfolie pakt het goed strak in en laat de marsepein nu een dag in de koelkast liggen. De volgende dag is je marsepein goed en kun je het verwerken.